Solbakken Folkehøgskole | FAQ
page,page-id-21011,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Q:  Når får jeg svar på søknaden min?

A: Vi starter med å gi svar på søknader 1. februar. Etter 1 februar får du vanligvis svar på sms i løpet av et par timer.

Q:  Hvor lang er skoledagen?

A:  Skoledagen begynner vanligvis med frokost kl 0800 og obligatorisk undervisning avsluttes som oftest til middag kl 1530.  Valgfag starter fra 1700.

Q: Hvor mange timer i uken er det obligatorisk undervisning?

A: Du har minst 34 timer obligatorisk undervisning i uka på Solbakken.

Q: Hva er morgensamling?

A: Hver morgen starter vi dagen med morgensamling kl. 08:30. Lærere og elever har etter tur ansvar for et kort innslag i plenum.  Det kan være en opplesning, en betraktning om et emne du er opptatt av, deling av en refleksjon, lesing av et dikt eller kort tekst, framføring av en sang etc .  Hensikten er å få en fin og myk start på dagen, et lite løft. Her kan du se en morgen på Solbakken:

Q: Er det innetider?

A: Det er ikke innetider. Men ytterdører og arbeidsrom låses klokken 2300. Det skal være så stille at de som vil sove kan gjøre det.

Q: Er det lørdagsundervisning?

A: Ja, de lørdagene det ikke er frihelg er det lørdagsseminar eller annen undervisning.

Q: Hvordan er maten?

A: Kjøkkenet legger vekt på variert og sunn mat som skal falle i smak hos de aller fleste. Maten lages fra bunnen av og det er ofte varm lunsj i tillegg til middag. Frokost og kveldsmat er vanlig brødmat, yoghurt, kornblanding og frukt ved siden av. Du får juice, cultura, melk, kaffe, te, kakao eller saft å drikke.

Q: Vasker elevene skolen?

A: Elevene vasker sine egne rom og fellesrom/ganger på internatene.  Renholdspersonalet vasker skolen ellers.

Q: Hva er Åpen Scene?

A: Det er jevnt med åpne scener og første fredagen etter oppstart er første Åpen Scene. Dette er et elevarrangement og her kan elevene prøve ut sanger, monologer eller annet de jobber med. Siste helga i september har vi Vidåpen scene og da inviteres alle tidligere elever til å delta på Åpen Scene. Se film fra Åpen scene her:

Q: Hvordan føres fravær?

A: All undervisning på dagtid er obligatorisk. Det samme gjelder arrangementer i skolens regi. Det er viktig at du snakker med lærerne og søker permisjon hvis du av en eller annen grunn ikke kan være tilstede på undervisningen.

Q: Er det lov å ha besøk?

A: Det er klart du kan ha besøk. Det er viktig at du snakker med romkameraten om det hvis du bor på dobbeltrom. Vi har noen få gjesterom. Men det er mulig å låne madrass som du kan ta med på rommet. Gjesten din betaler 100 kr pr døgn. Du må gjøre avtale med kjøkkensjef Britt Marie og tilsynsvakt på forhånd når du skal ha gjester som skal overnatte eller spise.

Q: Hva er tilsynsvakt?

A: Det er alltid en ansatt som har vakt slik at elevene har noen å kontakte.  Denne tilsynsvakten er tilgjengelig under alle måltider i spisesalen, og går ellers med en mobil dersom du trenger akutt hjelp (for eksempel legebesøk el). Tilsynsvakten kan også kontaktes om natta dersom det oppstår en akutt situasjon. Nummer til tilsynsvakt er 456 88 465.

Q: Er skolen stengt når det er helgefri?

A: Nei, det er selvsagt mulig å være på skolen da. Skolen er kun stengt i ferier.

Q: Når får jeg vite hvem jeg skal dele rom med?

A: Det får du vite når du kommer til skolen. Det skjer alltid forandringer de siste dagene før skolestart. Derfor er ikke romfordelingen klar før.

Q: Kan jeg velge enkeltrom?

A: Du kan søke om å få enkeltrom men det koster ekstra. Det er ikke sikkert vi har nok.

Q: Hvor store er rommene?

A: Dobbeltrommene er ca 16 m2. Det inneholder to senger, en kommode, en skrivepult, servant, gardiner og skap.

Q: Hvor mange deler jeg bad med?

A: Du deler bad og toalett med ca 10 stk.

Q: Bor det gutter og jenter på samme internat?

A: Ja, det gjør det.

Q: Hva må jeg ha med når jeg kommer?

A: Se her for nødvendig utstyr.

Q: Kan jeg henge opp ting på veggene?

A: Du kan bruke sticky tack på veggene, men ikke slå inn spiker eller tegnestifter. Det er bildelister som gjør det mulig å henge opp tyngre bilder.

Q: Vasker vi rommene selv?

A: Ja, det er satt av en time hver uke til rom/internatvask.

Q: Kan jeg bytte rom hvis jeg ikke passer sammen med romkameraten?

A: Det er ikke sikkert at romkameraten blir bestevennen din i løpet av skoleåret, men de aller fleste har det riktig trivelig på rommet. Det er viktig å gi hverandre tid til å bli kjent. Hvis det viser seg at dere ikke passer sammen i det hele tatt, prøver vi å finne en god løsning.

Q: Er det mye støy på internatet?

A: Hvis dere er flinke til å ta hensyn til hverandre og følge skolens grunnregel om at det skal være sovero etter kl. 23.00, er det ikke noe problem med støy.

Q: Kan jeg spille musikk på rommet?

A: Ja, det kan du, men det er lytt mellom rommene. Det er ikke sikkert alle liker din musikk, så ta med headset.

Q: Er det TV-stue på internatet?

A:Ja, på hver elevgang.

Q: Er det trådløst nettverk på internatet?

A: Ja, du har tilgang til trådløst nettverk på hele skolen.

Q: Er det vaskemaskiner og tørketromler på internatet?

A: Ja, eget vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler.  Disse er gratis å benytte, men vaskepulver må du holde selv.