Get Social With Us
Solbakken Folkehøgskole | Filmskaper
22072
page-template-default,page,page-id-22072,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Et år på filmskaperlinjen vil gi deg et innblikk i forskjellige retninger i film, både i form av sjanger, stil, og fagfunksjoner.
Vi skal gjennomføre et dokumentarprosjekt, et eksperimentell/musikkvideo prosjekt og de to største prosjektene. Vinterfilm & vårfilm. 

Her vil du få mulighet til å jobbe i team med andre ildsjeler og prøve deg ut på egenhånd.

Vår filosofi er at man lærer av å få erfaring. Derfor har vi anlagt en svært praktisk tilnærming til film. Vi skal fra første setning utvikle manus, organisere en produksjon, gjennomføre prøver og opptak, før vi til slutt låser den endelige klippen på prosjektet og sender filene avgårde til visning. Her vil du altså få innføring i manus, kamerabruk, klipp, regi, produksjonsledelse og lyd. I tillegg til den praktiske erfaringen filmskaperne tilegner seg i løpet av året så vil de få kurs og foredrag fra noen av landets mest spennende filmskapere og med individuell oppfølging av den enkelte filmskaper for å se hvilke egenskaper og talenter du kan utvikle.

 

Målet vårt er å hjelpe deg å finne ut hva du ønsker å gjøre innenfor filmfaget. La deg prøve ut nye ting og samtidig gi deg veiledning fra erfarne filmskapere.

 

På Solbakken har filmskaperene den unike muligheten å få et innblikk i det å være skuespiller. Skolen har flere fellesfag for de tre linjene. Kor, samtidsdans, yoga og skuespillerteknikk gjør at man lærer mer om seg selv som filmskaper, om den kreative prosessen og det å være menneske.