Solbakken Folkehøgskole | Lån og stipend
21962
page-template-default,page,page-id-21962,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

LÅN OG STIPEND

Stipendet for skoleåret 2018-2019 er på kr 43 300 hvis du fullfører skoleåret. I tillegg kan du ta opp lån fra Lånekassen på opptil kr 64 950. Pengene som i første omgang er et lån, vil bli utbetalt månedlig, med et større beløp i begynnelsen av hvert semester. Når skoleåret er fullført vil 40 prosent av lånet bli gjort om til stipend. Som elev på folkehøgskole har du rett til stipend og lån fra Lånekassen på lik linje med høyere utdanning. Dette er uavhengig av hvor gammel du er.

Stipendandelen man får fra Statens Lånekasse er avhengig av at man fullfører folkehøgskoleåret og at skolen godkjenner skoleåret for eleven.
* Stipend kr 43 300
* Lån kr 64 950
* Totalt kr 108 250

I tillegg kan du motta reisestipend til og fra hjemstedet ditt (folkeregistrert adresse).

Slik søker du om penger fra Lånekassen:
Alle som har fylt 18 år, kan søke via Lånekassens nettsøknad.