Solbakken Folkehøgskole | Opptak og Pris
page,page-id-21017,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

OPPTAK OG PRIS

Søknadsskjema fyller du ut på folkehogskole.no. Vi har ingen søknadsfrist, men opptaket av nye elever starter 1. februar.
Følger du linken kommer du direkte til søknadsskjema.

Vi på Solbakken folkehøgskole ønsker å gi våre elever et utfordrende år der personlig og faglig utvikling står i sentrum. Hver enkelt elev er viktig for at vi skal nå dette målet, derfor har vi noen krav til de som søker.

VÅRE KRITERIER FOR OPPTAK I 1.ÅRET ER

* Søkere må i utgangspunktet være 18 år. Unntak gjøres i spesielle tilfeller.
* Vi på Solbakken folkehøgskole er veldig opptatt av at elevene tar aktivt del i undervisningen og fellesskapet og ønsker ikke elever som er ute etter et hvile(ligge-i-sengen)år. Derfor er vi opptatt av tidligere fravær og karakterer i orden og oppførsel.
* Selvstendighet og ansvar for egen læring vektlegges sterkt.
* Opptaksgebyr må være innbetalt før skoleplassen din er sikret.

OPPTAKSKRITERIER- FOR 2.KLASSE

* Folkehøgskoleår med teater fordypning, eller tilsvarende erfaring (dokumentert)
* Tydelig utvist faglig interesse (tydelig faglig motivasjon
* Oppmøte (fravær)
* Lagspiller (at man bidrar med de pliktene man har og bidrar til fellesskapet)

Mellom 12 og 16 elever. Velger først fra dem som har gått på skolen.

INFORMASJON OM SØKNADSPROSESSEN.

* Søknadsfrist 3.april. Opptak 11.mai
* Søknadsskjema
* Motivasjonsbrev

PRISER

Når du går på folkehøgskole skal skolepenger dekke kost, losji og studietur. Undervisningskostnader dekkes av staten.
Skoleåret 2018/2019 koster kr. 92.000,-
Betalingsplan gjennom skoleåret:
Samlet betaling er kr 92 00
Opptaksgebyr kr 2000
Videre betalingsplan kommer, men den følger lånekassens utbetalinger.
August kr
September kr
Oktober kr
November kr
Desember kr
Januar kr
Februar kr
Mars kr
April kr
Mai kr
Bankkonto: 1503 32 07090

LÅN OG STIPEND

Stipendet for skoleåret 2018-2019 er på kr 40 000 hvis du fullfører skoleåret. I tillegg kan du ta opp lån fra Lånekassen på opptil kr 66 000. Pengene som i første omgang er et lån, vil bli utbetalt månedlig, med et større beløp i begynnelsen av hvert semester. Når skoleåret er fullført vil 40 prosent av lånet bli gjort om til stipend. Som elev på folkehøgskole har du rett til stipend og lån fra Lånekassen på lik linje med høyere utdanning. Dette er uavhengig av hvor gammel du er.

Stipendandelen man får fra Statens Lånekasse er avhengig av at man fullfører folkehøgskoleåret og at skolen godkjenner skoleåret for eleven.
* Stipend kr 40 000
* Lån kr 66 000
* Totalt kr 106 000

I tillegg kan du motta reisestipend til og fra hjemstedet ditt (folkeregistrert adresse).

Slik søker du om penger fra Lånekassen:
Alle som har fylt 18 år, kan søke via Lånekassens nettsøknad.

Opptaksgebyr

Beløpet skal dekke administrasjon og skolens kostnader til elevopptaket, men er også en garanti for at du benytter skoleplassen din. Det er viktig at du sier ifra om du ikke skal ha plassen.

Skolepenger

Dekker kost og losji og elevandelen for studieturen med flere teaterbesøk. Det dekker også alle andre teaterforestillinger vi ser iløpet av året. Det dekker utflukter, produksjonene, noe skolemateriell (sangboka, sminke, skolebilde), internett (bredbånd fastlinje), kopieringskostnader mm.

Mulige tilleggsutgifter

* Enerom (kun etter søknad og ved plass) kr 10.000,- pr år
* Dobbeltrom med eget bad, dusj og wc (begrenset antall) kr 8.000,- pr pers/pr år. 4 dobbeltrom fordeles fra 15 mai. De med størst behov får først.
* Ekstrakostnadene for spesielle rom betales med 50% ved skolestart og 50% innen 15. januar.