Solbakken Folkehøgskole | Opptak og Pris
page,page-id-21017,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Opptak og Pris

Søknadsskjema fyller du ut på folkehogskole.no. Vi har ingen søknadsfrist, men opptaket av nye elever starter 1. februar.

Følger du linken kommer du direkte til søknadsskjema.

Vi på Solbakken folkehøgskole ønsker å gi våre elever et utfordrende år der personlig og faglig utvikling står i sentrum. Her er hver enkelt elev viktig for at vi skal nå dette målet, og vi har derfor noen krav til de som søker.

Våre kriterier for opptak er:

• Søkere må i utgangspunktet være 18 år. Unntak gjøres i spesielle tilfeller.
  • Vi på Solbakken folkehøgskole er veldig opptatt av at elevene tar aktivt del i undervisningen og fellesskapet og ønsker ikke elever som ønsker et hvile(ligge-i-sengen)år. Derfor er vi opptatt av tidligere fravær og karakterer i orden og oppførsel.
  • Selvstendighet og ansvar for egen læring vektlegges sterkt. På Solbakken ønsker vi ikke å ha mer enn ca 45 elever. Vi ønsker å tilrettelegge for faglig og personlig utvikling hos den enkelte. Alle får prøve seg på scenen, alle skal delta i skuespillertreningen, i dans og musikk og alle deltar i ensemblet.
  • Opptaksgebyr må være innbetalt før skoleplassen din er sikret.

Priser

Når du går på folkehøgskole skal skolepenger dekke kost, losji og studietur. Undervisningskostnader dekkes av staten.

Skoleåret 2017/2018 koster kr. 87.800,-

Betalingsplan gjennom skoleåret:

Samlet betaling er kr 87.800

Opptaksgebyr        kr 1 800
August                   kr 17 000
September             kr 6 500
Oktober                  kr 6 500
November              kr 6 500
Desember              kr 6 500
Januar                    kr 17 000
Februar                   kr 6 500
Mars                        kr 6 500
April                        kr 6 500
Mai                          kr 6 500
Bankkonto: 1503 32 07090

Lån og stipend

Stipendet for skoleåret 2016-2017 er på kr 39 140 hvis du fullfører skoleåret. I tillegg kan du ta opp lån fra Lånekassen på opptil kr 58 710. Pengene som i første omgang er et lån, vil bli utbetalt månedlig, med et større beløp i begynnelsen av hvert semester. Når skoleåret er fullført vil 40 prosent av lånet bli gjort om til stipend. Som elev på folkehøgskole har du rett til stipend og lån fra Lånekassen på lik linje med høyere utdanning. Dette er uavhengig av hvor gammel du er. Stipendandelen man får fra Statens Lånekasse er avhengig av at man fullfører folkehøgskoleåret og at skolen godkjenner skoleåret for eleven. Det vil si at noe av lånet blir omgjort til stipend ved fullført skoleår.

• Stipend                             kr 39 140
  • Lån                                   kr 58 710
  • Totalt                               kr 97 850

I tillegg kan du motta reisestipend til og fra hjemstedet ditt (folkeregistrert adresse).

Reisestipend (maks)      kr 7 668
Med forbehold om endringer i Lånekassen

Reisestipend fra Lånekassen:
Du kan få reisestipend til dekning av utgifter til to tur/ retur-reiser mellom ditt hjemsted og skolen. Lånekassen trekker fra en egenandel på kr 2 197. Du kan maksimalt få kr 7 668 i reisestipend. Elever født før 1989 kan ikke få reisestipend. Reisestipendet blir automatisk beregnet når du søker om stipend eller lån.
 Lånekassen skriver dette om reisestipend.

Slik søker du om penger fra Lånekassen:
Alle som har fylt 18 år, kan søke via
 Lånekassens nettsøknad.

Opptaksgebyr
Beløpet skal dekke administrasjon og skolens kostnader til elevopptaket, men er også en garanti for at du benytter skoleplassen din. Det er viktig at du sier ifra om du ikke skal ha plassen.

Skolepenger

Dekker kost og losji og elevandelen for studieturen med flere teaterbesøk, andre revy- og teaterforestillinger hovedsakelig i Oslo. Det dekker også utflukter, produksjonene, noe skolemateriell (sangboka, sminke, skolebilde, ringperm), internett (bredbånd fastlinje), kopieringskostnader mm.

Mulige tilleggsutgifter
Enerom (kun etter søknad og ved plass) kr 6.000,- pr år
Dobbeltrom med eget bad,  dusj og wc (begrenset antall) kr 8.000,- pr pers/pr år. 4 dobbeltrom fordeles fra 15 mai. De med størst behov får først.
Ekstrakostnadene for spesielle rom betales med 50% ved skolestart og 50% innen 15. januar.