Solbakken Folkehøgskole | Praktiske opplysninger
page,page-id-21005,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Praktiske opplysninger

Id-kort og studiebevis
For å få studierabatt på reisen hit, må du vise opptaksbrevet fra oss. Vi ordner så du kan få AISEC sitt studiebevis når du kommer hit.sol1

Internatrom
Det vanlige på Solbakken er å bo på dobbeltrom. Da blir du raskt godt kjent med en ny person. Et dobbeltrom har vask, skap, pult med skuffer og seng. Noen bokser du skyver under senga med sakene dine kan være lurt.

Vi har noen få enkeltrom, men du må levere en begrunnet søknad, og det er ikke sikkert det er nok til alle. Vi har fire dobbeltrom med eget bad. Det koster ekstra for enerom og ekstra for rom med dusj, se økonomi.

Internett

Det er trådløst internett i skolebyggene og i internatene.sol4

Vask av klær og sengetøy
Internatet har vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Bruk er inkludert i skolepengene, men du må holde vaskemidler selv.

Personlige eiendeler:
Du har selv ansvaret for dine eiendeler og verdisaker. Bruk av private klær, instrument, laptop og annet utstyr skjer på egen risiko. Sjekk med dine foresatte at familiens innboforsikring også gjelder for deg når du bor midlertidig utenfor hjemmet.
Gjester
Din familie og dine venner er hjertelig velkomne på besøk, men det er nødvendig å ta hensyn til undervisningen, produksjoner / prosjekter / arrangementer. Si ifra på forhånd så vi har et ledig rom, og nok mat. Overnatting med eller uten mat koster kr. 100,- pr. døgn pr. person. Jonas

Lege og medisiner
Du må selv holde deg med medisiner. Hvis man blir syk kan det være greit å ha fastlege i nærheten, bytt gjerne fastlege til en lokal. Alle utgifter i forbindelse med legehonorar og eventuell skyss må du betale selv. I Sør-Odal kommune (Skarnes) finnes en velfungerende helsestasjon for ungdom, kommunalt psykiatrisk team, legesentre, tannlege og fysioterapeut m.v. Dersom du har kroniske sykdommer, går til behandling etc (gjelder både fysiske og psykiske forhold), må skolen ha beskjed. All slik informasjon behandles konfidensielt.

Hvis du av medisinske årsaker av avhengig av en spesiell diett, eller det må tas spesielle hensyn i forbindelse med tilberedning av mat, må vi ha beskjed om dette i god tid før skolestart. Ved spesielt arbeidskrevende dietter, eller dyre råvarer vil du måtte dekke noe av ekstrakostnadene selv. Vær oppmerksom på at du kan ha rett til Grunnstønad for slike ekstrakostnader (ref. Folketrygdloven §6-3 f).
Diverse fasiliteter
På elevstuene er det et vanlig kjøkken og en tvkrok. Vi har eget filmrom med prosjektor og Playstation.

Husdyr
Det er (dessverre) ikke tillatt med dyr av noe slag ved skolen, bl.a. pga allergier og av andre praktiske årsaker, men det er noen hyggelige pusekatter, hunder og hester i nærområdet.

Nødvendig utstyr

Arbeidsklær
I tillegg til vanlige klær vil du trenge treningstøy til inne og utebruk, et sort bevegelsesvennlig grunnkostyme, gjerne med lange armer. Sorte dansesko kan kjøpes i Oslo om en ikke har det.VÅR14

Sengetøy / håndklær
Ta med dyne og pute, (laken, dynetrekk og putevar) og det du trenger av håndklær. Husk sovepose og liggeunderlag til overnattingsturer.

Musikk
Ta med musikkinstrument om du har. Vi bruker det både i revy- og musikksammenheng, på elevkvelder ol, og ikke minst til egen hygge. Ta gjerne med noter, kornoter, tekster. Du disponerer flere rom for individuell øving.sol2
Sjonglering etc
Har du utstyr for sjonglering, flammesluking, scenekamp, trylling etc, så ta det med.
Film
Har du et videokamera, fotoapparat eller redigeringsutstyr, ta det med. Skolen disponerer to videokameraer og en redigeringsstasjon.
Sykkel, sportsutstyr mm
Ta gjerne med sykkel. Det tar 15-20 min. å gå og 4-5 min. å sykle ned til Skarnes. Det er lysløype i skolens nærområde så ski kan være kjekt å ha.