Solbakken Folkehøgskole | Praktiske opplysninger
page-template-default,page,page-id-21005,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Praktiske opplysninger

Id-kort og studiebevis
For å få studierabatt på reisen hit, må du vise opptaksbrevet fra oss. Vi ordner så du får ordentlig studiebevis når du kommer hit.

sol1Internatrom
Det vanlige på Solbakken er å bo på dobbeltrom. Da blir du raskt godt kjent med en ny person. Et dobbeltrom har vask, skap, seng og pult med skuffer. Sengene høy nok til at man kan plassere plastbokser for oppbevaring under dem.
Vi har noen få enkeltrom, men du må levere en begrunnet søknad, og det er ikke sikkert det er nok til alle. Vi har fire dobbeltrom med eget bad. Det koster ekstra for enkeltrom og ekstra for rom med eget bad, se økonomi.

sol4Internett
Det er trådløst internett i skolebyggene og i internatene.

Vask av klær og sengetøy
Internatet har vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Bruk er inkludert i skolepengene, men du må holde vaskemidler selv.

Personlige eiendeler
Du har selv ansvaret for dine eiendeler og verdisaker. Bruk av private klær, instrument, laptop og annet utstyr skjer på egen risiko. Sjekk med dine foresatte at familiens innboforsikring også gjelder for deg når du bor midlertidig utenfor hjemmet.

Gjester
Din familie og dine venner er hjertelig velkomne på besøk, men det er nødvendig å ta hensyn til undervisningen, produksjoner / prosjekter / arrangementer. Si ifra på forhånd så vi får gjort klart et rom, og har nok mat. Overnatting med eller uten mat koster kr. 100,- pr. døgn pr. person.

Lege og medisiner
Du må selv holde deg med medisiner. Hvis man blir syk kan det være greit å ha fastlege i nærheten, bytt gjerne fastlege til en lokal. Alle utgifter i forbindelse med legehonorar og eventuell skyss må du betale selv. I Sør-Odal kommune (Skarnes) finnes en velfungerende helsestasjon for ungdom, kommunalt psykiatrisk team, legesentre, tannlege og fysioterapeut m.v. Dersom du har kroniske sykdommer, går til behandling etc (gjelder både fysiske og psykiske forhold), må skolen ha beskjed. All slik informasjon behandles konfidensielt.

Hvis du av medisinske årsaker av avhengig av en spesiell diett, eller det må tas spesielle hensyn i forbindelse med tilberedning av mat, må vi ha beskjed om dette i god tid før skolestart. Ved spesielt arbeidskrevende dietter, eller dyre råvarer vil du måtte dekke noe av ekstrakostnadene selv. Vær oppmerksom på at du kan ha rett til Grunnstønad for slike ekstrakostnader (ref. Folketrygdloven §6-3 f).

Diverse fasiliteter
På elevstuene er det et vanlig kjøkken og en tvkrok. Vi har eget filmrom med prosjektor.

Husdyr
Det er dessverre ikke tillatt med dyr av noe slag ved skolen, pga allergier og av andre praktiske årsaker. Det finnes dog noen hyggelige pusekatter, hunder, hester, elg og ulv i nærområdet.

Nødvendig utstyr

VÅR14Arbeidsklær
I tillegg til vanlige klær vil du trenge treningstøy til inne og utebruk, et sort bevegelsesvennlig grunnkostyme, gjerne med lange armer. Sorte dansesko kan kjøpes i Oslo om en ikke har det.

Sengetøy / håndklær
Ta med dyne, pute, laken, dynetrekk, putevar og det du trenger av håndklær. Husk sovepose og liggeunderlag til overnattingsturer.

Musikk
Ta med musikkinstrument om du har. Det kan brukes i forestillinger, på åpen scene, og ikke minst til egen hygge. Ta gjerne med noter, kornoter, tekster. Du disponerer flere rom for individuell øving.

sol2Film
Har du et videokamera, fotoapparat eller redigeringsutstyr, ta det med. Skolen har noe filmutstyr.

Sykkel, sportsutstyr mm
Ta gjerne med sykkel. Det tar 15-20 minutter å gå og 4-5 minutter å sykle til Skarnes. Det er lysløype i skolens nærområde, så ski kan være kjekt å ha.