Solbakken Folkehøgskole | Velkommen som søker til Den lille teaterskolen for skuespill, sang, dans og film – skoleåret 2019/2020!
22041
page-template-default,page,page-id-22041,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Teaterskolen Solbakken er en liten folkehøgskole med plass til ca. 60 elever. Det gir oss mulighet til å se hver enkelt elev, med tett personlig – og scenefaglig oppfølging.

Solbakken folkehøgskole har tre linjer: Skuespill, Filmskaper og Teater & Samfunn. Alle linjer tar utgangspunkt i  Solbakkens mer enn 30 års lange erfaring med undervisning innen scenekunst. Det undervises i skuespillerteknikk, sang, dans, teater, musikkteater, monolog/auditionteknikk, stemmebruk, tekstskriving, yoga, improvisasjon, film og regi.

Man får innsikt i scenetekniske fag, ofte opp mot produksjon og prosjekter. Vi stimulerer til lokalt kulturarbeid og er aktive deltakere på arrangementer i lokalsamfunnet.

Skuespiller – og filmskaperlinja reiser på studietur til Berlin. Teater & Samfunnslinja reiser f.eks til Libanon. Utover dette drar vi på teaterbesøk bla. til Sverige og Oslo.

Vi har en 2. klasse, først og fremst for de som allerede har gått første året på Solbakken, og som ønsker ytterligere fordypning i skuespill. 2. klasse produserer – og spiller forestillinger, har privatundervisning i sang og tale og får spille i en profesjonell kortfilm.  Året er meget intensivt, med lange skoledager.