Get Social With Us
Solbakken Folkehøgskole | Siste nytt
1868
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-1868,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Screen acting workshop- Hollywood/Skarnes med Kirk Baltz

Vil du bli en bedre filmskuespiller? Vil du lære av en av Hollywoods mest erfarne skuespillere og skuespillercoacher?

Skuespiller og skuespillercoach, Kirk Baltz, som har har spilt i nesten 70 filmer og er mest kjent for rollen i Quentin Tarantino’s Resevoir Dogs, kommer for å holde workshop i filmskuespill på Solbakken folkehøgskole! Arbeidet er hovedsaklig basert på method acting og meisner teknikk.

Kurset er åpent for alle søkere over 18 år. Vær rask med påmelding, det er begrensede antall plasser!

 

Påmelding:
Send e-post til harald@solbakken.fhs.no for påmelding. Deltakeravgift 2.000 NOK. Studentpris: 1.500 NOK.
Påmeldingsfrist er 25.02.20.

Kurset finner sted på Solbakken folkehøgskole fra lørdag 29.02-søndag 01.02 kl. 10.00-17.00. Kost og losji er inkludert i prisen.

Litt mer om Kirk:
https://kirkbaltz.com/
https://www.theactorskitchen.com/
https://www.imdb.com/name/nm0051257/

Read More

Andyax – internasjonalt filmkurs på Solbakken 2021

Andyax skal ha filmkurs på Solbakken igjen i 2021. Vi gleder oss til å overlate skolen til filmskapere fra hele verden.

Velkommen!

 

Become a more confident filmmaker with our seven days film workshop in Norway.

 

From May 25th to May 31st in 2021, we are arranging our third film workshop at a cozy university in Norway called Solbakken. We will rent the university and get access to all facilities, invite you over and arrange an unforgettable film workshop with focus on how to become a good filmmaker.

 

Anders Øvergaard (Cinematographer) will be there every day, holding courses, together with Harald T. Rosenstrøm (Actor/Director) to teach directing, Marius Ytterdal (Sound Designer) to teach sound recording and Thomas Leypoldt (Film Composer). We will all stay together at the same place and be able to do social stuff as well. Norway is beautiful in May, and a good time to visit Norway for the first time.

 

Anyone can sign up for the workshop (amateur or professional). All we require is that you have a basic understanding of cameras and basic editing skills. And be quick, as there is only room for about 12 people. We want a small group so we can easily interact and get to know each other.

 

Mer info og kursprogram finner du her: https://andyax.com/film-workshops/

 

Read More

Fra Solbakken til Det Norske Teateret

Catharina Vu gikk på Solbakken folkehøgskole i 2014/15. Nå jobber hun som skuespiller på Det Norske Teateret.  Reisen fra Solbakken til kontrakt på teateret gikk gjennom Det multinorske – Det norske teateret og Nord Universitets bachelorgrad i skuespillerfag for studenter med familiebakgrunn utenfor Europa.

Jeg gikk på audition til Det Multinorske og kom inn! Nå har jeg vært her på Det Norske Teateret i tre år.  Det første året etter studiene fikk jeg praksisplass og var med i en profesjonell oppsetning. Nå er jeg ansatt på kontrakt og er for tiden travel med prøver til Lazarus – musikalen med David Bowies musikk. Premieren er 11.mai. Akkurat nå jobber vi mest med sang. Vi har prøver hver dag fra 11.00 til 15.30.

Det var rektoren på Solbakken som fortalte meg at det var en skole som heter Det Multinorske. Jeg visste ikke om jeg hadde godt nok potensiale, men da jeg gikk på audition kjente jeg mer og mer på at det er dette jeg vil. Før jeg begynte på Solbakken hadde jeg det ikke helt i meg, altså troen på at jeg kunne bli skuespiller, men etter hvert som vi begynte å jobbe med de ulike fagene på skolen skjønte at det er dette jeg vil gjøre. Solbakken har hjulpet meg til å få nok selvtillit til å faktisk gå på audition og satse.

Jeg har tatt med meg mye fra Solbakken til jobben min i dag. Jeg bruker alt fra kunnskapen jeg fikk om å varme opp stemmen ordentlig, ensemblejobbing, leker og fokusøvelser til yogastillinger som hjelper meg å finne roen før enten forestilling eller audition.

Hvis jeg skal tipse noen om gode råd før audition vil jeg først og fremst si – ta med deg det du kjenner på. Hvis du er veldig nervøs ikke hold det nede, men ta det med deg. Det går faktisk an å si til dem du er på intervju med at du er nervøs eller bruke det når du spiller. Det er bedre enn at du prøver å skjule det og late som ingenting – det er jo helt normalt å være nervøs. Da jeg gikk på audition til Det Mulitinorske så var jeg veldig nervøs. Så på audition sa jeg rett og slett: nå er jeg ganske nervøs!  Da svarte de – ja det skjønner vi veldig godt, det er jo alle. Det at jeg var ærlig gjorde at vi fikk en kontakt. Fordi de skjønte hvordan jeg hadde det, ble jeg mer avslappet. De er jo mennesker de som sitter på den andre siden av auditionbordet også. Så rett og slett –  vær deg selv! Hvis du virkelig vil satse så må du dessuten ha nok lidenskap for skuespill. I denne jobben må man må gi 110%. Det er mange som gir seg etterhvert fordi det er for mye enten fysisk eller psykisk, men så lenge du føler at det er kun det du vil gjøre så bør du i alle fall prøve. Hvis ikke det går så går det ikke, men prøv før du gir opp!

Før jeg går på scenen eller i øvelser tenker jeg ofte – hva skal jeg fokusere på i dag? I dag er for eksempel fokuset mitt lytting. Så da skal jeg mest av alt tenke på det. Å ha et eget tema pleier å hjelpe meg sånn at det ikke blir den samme forestillingen kveld etter kveld. Jeg spilte nettopp hovedrollen i Nila og den store reisen her på Det Norske Teateret. Da vi gjorde Nila- forestillingen snakket vi som ensemble om hva som skulle være dagens fokusord. Ikke en konkret ting. Vi snakker jo også om ting som: husk å ta vekk den stolen, eller vær raskere inn, men vi hadde også ofte et sitat, eller et fokus som var felles. I tillegg har vi samling og holder hender og gir energi videre. Rett før forestillingen sitter jeg for meg selv og tenker hva på hva jeg skal gjøre i forestillingen i dag.

Solbakken er ikke en plass som bestemmer over deg og sier du skal bli skuespiller. Du velger selv, men de viser deg kortene og hva som kan skje. Solbakken hjelper folk å finne sin egen vei. De ser deg som den personen du er. Å gå på folkehøgskole er supert for dem som ikke helt vet hva de vil, men også dem som vet de vil bli skuespillere. Hvis du virkelig vil bli skuespiller må du forberede deg på alt – både medgang, men også mye motgang. Det er jo ikke sikkert man får jobb på ett, to eller fem år. Etter videregående har mange mye press på hva de skal gjøre med livet sitt, mange foreldre har forventninger om hvilken vei de burde gå og hvilken utdanning de burde ta. Jeg syns det er viktig at man bestemmer selv hva man vil bli og ikke blir for mye påvirket av andre rundt seg, familien eller venner. Ikke bare følg saueflokken, men gå din egen vei. Det var på folkehøgskolen jeg fikk selvtilliten jeg trengte for å satse på å bli skuespiller!

 

Read More