Get Social With Us
Solbakken Folkehøgskole | Film og YouTube
22072
page-template-default,page,page-id-22072,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Et år på Film og YouTube-linjen vil gi deg et innblikk visuell historiefortelling, i tillegg til verktøy som vil få andre mennesker til å se historiene dine!

Youtube er blitt hva TV´en pleide å være. Derfor vil linjen fokusere på hvordan man produserer innhold for web. Kombiner dette med hvordan lage filmer av høy kvalitet, og du har linjen vår!

Sammen skal vi utvikle et dokumentarprosjekt, et eksperimentell/musikkvideoprosjekt og de to største prosjektene: Vinterfilm & vårfilm.

Vår filosofi er at man lærer av å få erfaring. Derfor har vi anlagt en svært praktisk tilnærming til både film og YouTube.

Vi skal utvikle manus, organisere en produksjon, gjennomføre prøver og opptak, før vi til slutt låser den endelige klippen på prosjektet og sender filene avgårde til visning. På Solbakken vil du lære å skrive manus, kamerabruk, klipp, regi, produksjonsledelse og lyd.

Igjennom skoleåret vil du få kurs og foredrag fra noen av landets mest spennende, prisvinnende filmskapere/Youtubere. Du vil også ha lærere med bred erfaring fra både norske og utenlandske spillefilmer, Netflix-serier og mye mer!

Målet vårt er å hjelpe deg å finne ut hva du ønsker å gjøre innenfor filmfaget. La deg prøve ut nye ting og samtidig gi deg veiledning fra erfarne filmskapere.

Solbakken er en liten skole som gir deg tett oppfølging. I tillegg til linjefag – i film og YouTube, vil du bla. ha fellesfagene: skuespillerteknikk, dans, kor, stemmebruk, yoga og trening.