Get Social With Us
Solbakken Folkehøgskole | Vanlige spørsmål og svar
21011
page-template-default,page,page-id-21011,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Vanlige spørsmål og svar

Q: NÅR FÅR JEG SVAR PÅ SØKNADEN MIN?
A: Vi starter med å gi svar på søknader 1. februar som er felles opptaksstart for alle folkehøgskoler. Etter 1 februar får du vanligvis svar på mail i løpet av et par timer.

 

Q: HVOR LANG ER SKOLEDAGEN?
A: Skoledagen begynner vanligvis med frokost kl 07.45 og obligatorisk undervisning avsluttes som oftest til middag kl 15.30. Valgfag starter fra 17.00.

 

Q: HVOR MANGE TIMER I UKEN ER DET OBLIGATORISK
UNDERVISNING?

A: Du har minst 34 timer obligatorisk undervisning i uka på Solbakken.

 

Q: HVA ER MORGENSAMLING?
A: Hver morgen starter vi dagen med morgensamling kl. 08:30. Lærere og elever har etter tur ansvar for et kort innslag i plenum. Det kan være en opplesning, en betraktning om et emne du er opptatt av, deling av en refleksjon, lesing av et dikt eller kort tekst, framføring av en sang etc. Hensikten er å få en fin og myk start på dagen, et lite løft.

 

Q: ER DET INNETIDER?
A: Det er ikke innetider. Men ytterdører og arbeidsrom låses klokken 2300. Det skal være så stille at de som vil sove kan gjøre det.

 

Q: ER DET LØRDAGSUNDERVISNING?
A: Ja, de lørdagene det ikke er frihelg er det lørdagsseminar eller annen undervisning. Et folkehøgskoleår blir dermed komprimert. Du har likt antall skoledager som på videregående, men siden det er lørdagsundervisning avsluttes skoleåret i midten av mai (før 17.mai).

 

Q: HVORDAN ER MATEN?
A: Kjøkkenet legger vekt på variert og sunn mat som skal falle i smak hos de aller fleste. Det er ofte varm lunsj i tillegg til middag. Frokost og kveldsmat er vanlig brødmat, yoghurt, kornblanding og frukt ved siden av. Du får juice, biola, melk, kaffe, te, kakao eller saft å drikke.

 

Q: VASKER ELEVENE SKOLEN?
A: Elevene har ansvar for å rydde og vaske sitt eget rom,samt å vaske og holde skolens fellesområder ryddig. 

 

Q: HVA ER ÅPEN SCENE?
A: Det er jevnt med åpne scener og første fredagen etter oppstart er første Åpen scene. Dette er et elevarrangement og her kan elevene prøve ut sanger, monologer eller annet de jobber med. Siste helga i september har vi Vidåpen scene og fest. Da inviteres alle tidligere elever til å delta.

 

Q: HVORDAN FØRES FRAVÆR?
A: All undervisning på dagtid er obligatorisk. Det samme gjelder arrangementer i skolens regi. Det er viktig at du snakker med lærerne og søker permisjon hvis du av en eller annen grunn ikke kan være tilstede på undervisningen.

 

Q: ER DET LOV Å HA BESØK?
A: Det er klart du kan ha besøk. Vi har noen få gjesterom, men det er også mulig å låne madrass som du kan ta med på rommet. Det er viktig at du snakker med romkameraten om det hvis du bor på dobbeltrom. Gjesten din betaler 200 kr pr døgn. Det inkluderer sengetøy, håndklær og måltider. Du må gjøre avtale med kjøkkensjef og tilsynsvakt på forhånd når du skal ha gjester som skal overnatte eller spise.

 

Q: HVA ER TILSYNSVAKT?
A: Det er alltid en ansatt som har vakt slik at elevene har noen å kontakte. Denne tilsynsvakten er tilgjengelig under alle måltider i spisesalen, og går ellers med en mobil dersom du trenger akutt hjelp (for eksempel legebesøk el). Tilsynsvakten kan også kontaktes om natta dersom det oppstår en akutt situasjon. Nummer til tilsynsvakt er 456 88 465.

 

Q: ER SKOLEN STENGT NÅR DET ER HELGEFRI?
A: Nei, det er selvsagt mulig å være på skolen da. Skolen er kun stengt i ferier.

 

Q: NÅR FÅR JEG VITE HVEM JEG SKAL DELE ROM MED?
A: Det får du vite når du kommer til skolen. Det skjer alltid forandringer de siste dagene før skolestart. Derfor er ikke romfordelingen klar før. Jo mer utfyllende søknad du skriver (andre interesser, hva som engasjerer deg etc), jo lettere er det for oss å finn en god match for deg. Som oftest fungerer samboerskapene godt, men skulle det ikke gjøre det prøver vi alltid å finne gode løsninger med rombytte eller flytting til enkeltrom.

 

Q: KAN JEG VELGE ENKELTROM?
A: Du kan søke om å få enkeltrom men det koster ekstra. Se opptak og pris. I utgangspunktet anbefaler vi alle å bo på dobbeltrom. Vi har begrenset antall enkeltrom.

 

Q: KAN JEG BYTTE ROM HVIS JEG IKKE PASSER SAMMEN MED ROMKAMERATEN?
A: Det er ikke sikkert at romkameraten blir bestevennen din i løpet av skoleåret, men de aller fleste har det riktig trivelig på rommet. Det er viktig å gi hverandre tid til å bli kjent. Hvis det viser seg at dere ikke passer sammen i det hele tatt, prøver vi å finne en god løsning.

 

Q: HVOR STORE ER ROMMENE?
A: Dobbeltrommene er ca 16 m2. Det inneholder to senger, en kommode, en skrivepult, servant, gardiner og skap. Rommene med bad er større.

 

Q: HVOR MANGE DELER JEG BAD MED?
A: Du deler bad og toalett med ca 10 stk.

 

Q: KAN MAN FÅ ROM MED EGET BAD?
A: Vi har fire rom med bad man kan søke om å få bo på på bakgrunn av helsemessige årsaker. 

 

Q: BOR DET GUTTER OG JENTER PÅ SAMME INTERNAT?
A: Ja, det gjør det. Det hender at noen blir kjærester og vil bo på samme rom til og med.

 

Q: HVA MÅ JEG HA MED NÅR JEG KOMMER?
A: Se her for nødvendig utstyr.

 

Q: KAN JEG HENGE OPP TING PÅ VEGGENE?
A: Du kan bruke lærertyggis på veggene, men ikke slå inn spiker eller tegnestifter med mindre det er avtalt med vaktmester. Det er bildelister som gjør det mulig å henge opp tyngre bilder. Det hender også at elever ønsker å male rommene sine. Vi pleier å tillate det så lenge man gjør det med relativt nøytrale farger.

 

Q: ER DET MYE STØY PÅ INTERNATET?
A: Hvis dere tar hensyn til hverandre og følge skolens grunnregel om at det skal være sovero etter kl. 23.00, er det ikke noe problem med støy.

Q: KAN JEG SPILLE MUSIKK PÅ ROMMET?
A: Ja, det kan du, men det er lytt mellom rommene. Det er ikke sikkert alle liker din musikk, så ta med headset.

 

Q: ER DET TV-STUE PÅ INTERNATET?
A:Ja, på hver elevgang. Det er også et filmrom med projektor hvis du vil se Harry Potter i større format.

 

Q: ER DET TRÅDLØST NETTVERK PÅ INTERNATET?
A: Ja, du har tilgang til trådløst nettverk på hele skolen.

 

Q: ER DET VASKEMASKINER OG TØRKETROMLER PÅ INTERNATET?
A: Ja, eget vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler. Disse er gratis å benytte, men vaskepulver må du holde selv.