Solbakken Folkehøgskole | VI ER I GANG med årets hovedproduksjon!
post-template-default,single,single-post,postid-21326,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

VI ER I GANG med årets hovedproduksjon!

I årets vårproduksjon vil førsteklasse jobbe med tekster av Jon Fosse fra stykkene ”Lilla”, ”Natta syng sine songar” og ”Dødsvariasjoner”. Alle vil spille hver sin rolle i dialoger med 2-4 karakterer.
Scenene har tematikk som kjærlighet, relasjoner, ungt foreldreskap, famile, avskjed, tap og sjalusi.

Selv om temaene til Fosse er alvorlige ligger det også et lag av humor i tekstene og det absurde i situasjonene kan trigge mange reaksjoner hos tilskueren.
Samtidig som det rytmiske , poetiske språket kan virke abstrakt, er det hverdagen som beskrives og det er lett å kjenne seg igjen i personene i de ulike scenene.
Som en forlengelse av det rytmiske formspråket i tekstene til Fosse vil vi eksperimentere oss frem til rytme og lydsekvenser med stemmen som utgangspunkt, en videreføring av labbarbeidet vi har gjort i høstterminen.
Det vil kunne gi elevene mulighet til å sette sitt preg på produksjonen og til å kunne skape materiale i en ”skreddersydd” form for de som utgjør årets første klasse.
De vil få trene på rytme, leke med stemme og bevegelse, i tillegg til mer tradisjonelt karakter- og tekstarbeid, basert på Stanislavskij tradisjon med verktøy som Metoden for fysiske handlinger, en metode hentet fra Russland til Teaterhøgskolen i Oslo (KHIO) hvor lærer Øyunn har jobbet med dette.
VÅr14