Solbakken Folkehøgskole | Hva gjør vi og hva står vi for?
20978
page-template-default,page,page-id-20978,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

• Teaterskolen Solbakken er en liten folkehøgskole med plass til ca. 60 elever. Det gir oss mulighet til å se hver enkelt elev, med tett personlig – og scenefaglig oppfølging. Solbakken folkehøgskole har fire hovedlinjer:
    • Skuespill
    • Musikkteater
    • Danseteater
    • 2.klasse

Alle linjer tar utgangspunkt i  Solbakkens mer enn 30 års lange erfaring med undervisning innen scenekunst. I tillegg til linjefag har alle elever fellesfag som skuespillerteknikk, dans, musikkteater, monolog/auditionteknikk, stemmebruk, tekstskriving, yoga, trening, improvisasjon, film og regi.

Alle får innsikt i scenetekniske fag, ofte opp mot produksjon og prosjekter. Vi stimulerer til lokalt kulturarbeid og er aktive deltakere på arrangementer i lokalsamfunnet.

Førsteklassene reiser på studietur til Berlin. Utover det drar vi på teaterbesøk bla. til Sverige og Oslo.

Vi har en 2. klasse, først og fremst for de som allerede har gått første året på Solbakken, og som ønsker ytterligere fordypning i skuespill. 2. klasse produserer – og spiller forestillinger, har privatundervisning i sang og tale og får spille i en profesjonell kortfilm. Året er intensivt, med lange skoledager. Studieturen går til Moskva.

Dette står vi for

Solbakken er en frilynt folkehøgskole for deg som brenner for å drive med teater, sang, dans og film! Gjennom undervisningen hos oss får du kunnskap og ferdigheter som du garantert vil få glede av – enten på scenen, lerretet, skjermen eller talerstolen, eller i andre sammenhenger senere i livet.

• Vi sikter mot å utvikle livsglede, selvstendighet, empati og ansvar.
  • Solbakken skal fremme initiativ og engasjement i samfunnet, og spille en aktiv rolle i lokalmiljøet og i regionen.